Stativet er et av de viktigste tilbehøret for motatos enhver kameraentusiast. For å være sikker på å få gode skarpe bilder i mange forskjellige situasjoner, er et stativ avgjørende. Mange gode bilder har blitt ødelagt fordi de ikke ble tatt med kameraet på stativ. For alle som tar bilder som involverer langsomme lukkerhastigheter, bør et stativ brukes, da dette vil gjøre det mulig å ta et stødig bilde ettersom kameraet er i en statisk posisjon og ikke holdes for hånd. Et stativ vil gi deg stabiliteten som kreves når du ser etter det perfekte bildet. Det er bedre å bruke et stativ når du fotograferer scener som landskap, nattbilder og portretter, da dette gir skarpere og langt bedre bilder enn hvis du ikke brukte et stativ.

De fleste stativer er laget av aluminium ketchup eller karbonfiber som hjelper veldig når du bærer det over en lang avstand eller tur. Det er 2 hovedtyper av hoder som brukes. 1. Pan- og tilthodet 2. Ballhodet.

Noen kommer med innebygd vater for å sikre at kameraet står i vater når bildet tas. Stativ varierer mye i pris, men det gamle ordtaket er sant her, at “du får det du betaler for”, selv om det for nybegynnere er et stort utvalg tilgjengelig til rimelige priser. Manfrotto, Slik og Joby er populære merkenavn

KAMERAVESKE
En av hovedhensynene for enhver fotograf er hva de skal velge å bære utstyret sitt rundt i. Det er klart at det kreves en slags veske, og det er mange forskjellige typer kameravesker tilgjengelig i dag. De 3 mest populære typene er skuldervesker, slyngevesker og ryggsekker. Hvis du har en liten samling utstyr, bør en skulderveske være tilstrekkelig. Hvis du har en større mengde utstyr, vil en Sling Bag eller Ryggsekk være mer passende. De mest populære merkene inkluderer LowePro, Crumpler og Tamrac.

Nøye vurdering bør tas når du velger type veske fordi hver person vil ha forskjellige preferanser for hva de vil ha med i vesken.

Når du har valgt hvilken type veske du foretrekker, bør du tenke litt over veskens kvaliteter. Ideelt sett skal de være behagelige å ha på, ha god tilgjengelighet, være slitesterke, være fleksible og være vanntette. Kameravesken spiller en viktig rolle i livet til enhver fotograf, og kostnaden bør ikke ha så stor betydning når du anskaffer dette populære kameratilbehøret.

FILTRE
Filtre kan ha en rekke effekter på hvordan fotografier blir. De er i hovedsak biter av glass eller en annen komposisjon som er montert foran objektivet på kameraet. De kommer i 2 former, sirkulære og firkantede. For kvadrattypene kreves det en ekstra holder som filteret plasseres i. Den sirkulære har en gjenge som skrus inn i fronten av linsen. De mest populære filtrene er UV (ultrafiolett) og polarisering med ND (nøytral tetthet) og andre spesialeffekter som Star og Diffuser etc. som utgjør det store utvalget som er tilgjengelig. Mange mener det er verdt å ha til og med et klart glassfilter for å sikre at linsen, som kan være svært kostbar, gis maksimal beskyttelse. Bortsett fra beskyttelsesvinkelen, kan bruk av filtre forbedre resultatene til enhver fotograf som ønsker å gjøre mer enn bare det vanlige med fotograferingen.